Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Skutečně je to tak, že kdo se systémem nepracoval, použije ho jen velmi těžko. Nicméně vzhledem k jeho rozšířenosti asi nebude na Ukrajině problém sehnat obsluhu, která to umí ;-) Jen ve svém okolí znám 7 lidí, kteří na Kubu sloužili.

4 0
možnosti
VH

No jo. Vždyť také tvrdíme, že nebyl ukořistěn, pouze přesunut. A vůbec netrvrdíme, že z východoukrajinského území stříleli nezkušení separatisté. To netvrdí nikdo na světě.

0 0
možnosti
Foto

No, on je problém spíš v tom, že BUK neukořistili, ale dostali ho od ruských bratrů...  Včetně té vyškolené obsluhy... Jen na dalekohled zapoměli soudruhu.

0 2
možnosti
JK

Viem si predstaviť oba varianty - že to lietadlo zostrelila ukrajinská armáda aj separatisti. Z útržkovitých správ z novín som pochopil, že k separatistom dezertovala veľká časť ukrajinskej armády. Plus určite medzi separatistami sú aj záložáci, ktorí výcvik na BUK-och absolvovali.

5 0
možnosti
JS

Hezké vysvětlení - jen nechápu, pročpak se zastáváte separatistů, když v současné době víme všichni kulové. A) Separatisté poslední dny sestřelují vrtulníky i letadla úplně v pohodě - nějaké vyškolené střelce země-vzduch tedy mají. B) Separatisté se chlubí, jak na jejich stranu přecházejí celé jednotky i s výzbrojí. C) BUK používá armáda UA i RF - a že tam RF lidi má je potvrzené. D) Jeden z nejoblíbenějších argumentů ohbájců Ruska je, že separatisté jsou normální občané, kteří měli všeho dost a proto se chtějí trhnout - a že RF tam nikoho nemá, páč to není potřeba - vždyť mnoho separatistů sloužilo v armádách SSSR a UA - tzn proč by mezi nimi nemohla být vyškolená posádka? E) Na Ukrajine se "ztratilo" tolik zbraní, že by mě neudivilo, kdyby tam nějáká soukromá agentura měla na dvorku tři komplety BUK.

Nezastávám se USA/EU/UA či kohokoliv jiného. Jen mi po všech těch svinstvech z obou stran tam přijdou lidé, hájící jednu či druhou stranu, trochu jednodušší...páč pravdu se nikdo z nás nejspíš nedozví.

2 4
možnosti
LT

L35i17b98o95r 10T30r13u37x55a

19. 7. 2014 11:10

A) Je obrovský rozdíl sundat vrtulník a letadlo ve výšce 10km

B) Ano, jsou spekulace že to mohou ovládat zběhlí vojáci z ukrajinské armády.

C) Nikde jsem nezaznamenal, že tam jsou lidé RF, jen se to říká jako věřené. Nicméně důkazy chybí. Tím to nevylučuji. Stejně tak tam jsou lidé z amerických služeb - to už ověřené skutečně bylo ani se to nezastírá.

D) Viz B

E) tři ukořistěné komplety těžko, jsou evidované a UK sama měla jen 4

Nicméně stále se tu hovoří o jednom vozidle, potřeba jsou tři. Jsem také nad věcí, nikdo z velmocí není žádný beránek a vůbec bych se nedivil, kdyby to byla akce pod falešnou vlajkou s cílem konflikt dále eskalovat.  Například ty údajné odposlechy povstalců - doporučuji se podívat zde, kdy byly vyrobeny. Den předem. http://www.alternews.cz/udajne-usvedcujici-ukrajinska-nahravka-komunikace-opolcencu-byla-nahrana-den-pred-tragedii-boeingu/

4 1
možnosti
FKL

Zajímavé, ale pravda může být jinde. Malajsijské státní aerolinie jsou od vypuknutí hospodářské krize v pr... Denně jsou v mínusu 1,5 ml dolarů, před pár měsíci se jim záhadně ztratilo letadlo. Nevim, jaké mají pojištění, ale sestřelení by jim mohlo finančně pomoct. Že je to přitažené za vlasy? No mně se zdá sakra divný, že je to letadlo stejný společnosti. A Ukrajinci a Rusové jen čumí. Pilot dostal rozkaz, třeba mu vyhrožovali, nebo mělo vedení někoho s bombou na palubě. Letět nad východní Ukrajinou může krachující firmu přimět k strašnému rozhodnutí, k obětování pasažérů. Vždyť už jim to jednou vyšlo.

2 0
možnosti
JK

J30a79n 47K32r77a14u23s

18. 7. 2014 16:58

Myslím, že daleko nejpravděpodobnější je momentální zkrat skupiny vojáků UA, kteří mají již 2 dny pohotovost v očekávání ruského útoku a spatřili na stínítku radaru letoun bez signálu JVL. Tak ho picli.

2 0
možnosti
DM

Zajimave, diky za info!

4 0
možnosti
JM

Sloužil jsem u zbraně o třídu nižší / 9K35 Strela-10 /, ale souhlas autore:-)

6 0
možnosti
VS

Domníváte se, že jenom vy jste byl na vojně u raket. Domníváte se, že u separatistů nikdo nebyl jako vy u raket?! ;-O

1 12
možnosti
DM

Sam snad nyni zpetne na svem prispevku vidite, ze zeptat se a "zeptat se" je rozdil. Na vasem "dotazu" je krasne videt, jak ten "dotaz" vlastne myslite :-)

7 0
možnosti
PK

P52e94t13r 55K58o69l58á30ř

18. 7. 2014 7:46

Jojo,Ašuluk,Astrachan.Taky jsem tím svinstvem na pouští střílel.Bylo potřeba 100% výcviku a hlavně 100% souhry obsluh jednotlivých komponentů. Jinak léto 1988.

3 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik